SUDEYA SPA WELLNESS TURIZM FORUMU Forum Ana Sayfa SUDEYA SPA WELLNESS TURIZM FORUMU
ANTALYA TURKEY SPA WELLNESS TURIZM ÇALIŞANLARI FORUMU ANTALYA TURKEY SPA WELLNESS TURIZM

SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

ESERLERDEN BAZI BÖLÜMLER

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SUDEYA SPA WELLNESS TURIZM FORUMU Forum Ana Sayfa -> Kültür - sanat türk ve dünya edebiyatı hakkında
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
maya
forum mng.

MesajTarih: Çrş Nis 04, 2007 3:29 am    Mesaj konusu: ESERLERDEN BAZI BÖLÜMLER Alıntıyla Cevap Gönder

Böyle Buyurdu Zerdüşt

Böyle Buyurdu Zerdüşt, Alman filozof Friedrich Nietzsche tarafından kaleme alınmış felsefî bir eserdir.

Kitaptan alıntılar

insan, hayvanla üst-insan arasına gerilmiş bir iptir, -uçurum üstünde bir ip. ( sayfa 21)

İyilere ve doğrulara bakın!en çok kimden nefret ediyorlar?Kendi değer levhalarını parçalayandan, bozandan, yasa bozandan: -oysa o, yaratıcıdır. (29)

dünyayı yitirmiş olan kendi dünyasını kazanır. (33)

Bizi en çok görünmeyen eller eğer ve üzer. (45)

Evet yaralanmaz, gömülmez bir şey var içimde, kayaları parçalayacak bir şey: bu benim istemim'dir -sessiz ilerler o ve değişmeden, yıllar boyu. (109)

Ama yurt bulamadım hiç bir yerde: bütün kentlerde tedirginim ben, ve bütün kapılarda ayrılış.Son zamanlarda yüreğimin beni yönelttiği bugünün kişileri, yabancı ve alay gibi geliyor bana; bense sürülmüşüm ana yurtlarıyla babayurtlarından.(117)

"Raslantı"; -yeryüzünün en eski soyluluğu; geri verdim onu her şeye, her şeyi ben amaç tuksaklığından kurtardım.(158)

"özgürlük" diye böğürmeyi seversiniz hepiniz en çok; oysa ben, çevresinde çokca böğürme ve duman bulunan "büyük olaylara"a inanmayı unuttum. (127)

Yeni değerler bulanların çevresinde döner dünya:sessizce döner.(127)

Her bilgi, tedirgin bir vicdanın dibinde yeşermiştir şimdiye dek!Parçalayın, ey gören kişiler parçalayın eski levlahaları!(191)

Herşey gider, herşey geri gelir, sonrasızca döner varlık çarkı.Herşey ölür, herşey yine çiçeklenir;sonrasızca sürer varlık yılı. (208)

Yalan söyleyemeyen, gerçeğin ne olduğunu bilemez.(275)
Ağaç bu yüksek dağda yalnız duruyor.Boyu,insan ve hayvanı aşmıştır.Eğer konuşmak isteseydi onu anlayacak kimse bulunmazdı.O,o kadar boylanmıştır. -Şimdi bekliyor ama-Neyi bekliyor?O,bulutlara yakın bulunuyor;galiba ilk yıldırımı bekliyor.

(Alıntıların hepsi Cem Yayınları, Ekim 1995 tarihli basımından aktarıldı)

En son maya tarafından Çrş Nis 04, 2007 3:35 am tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
maya
forum mng.

MesajTarih: Çrş Nis 04, 2007 3:33 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Hamlet

Olmak ya da olmamak. İşte bütün mesele bu.

Bilinç böyle korkak ediyor hepimizi...

Daha çok madde daha az sanat.

Ölmek,uyumak sadece!
Başa dön
maya
forum mng.

MesajTarih: Çrş Nis 04, 2007 3:34 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Küçük Prens

Le Petit Prince

Yazarı Antoine de Saint-Exupéry

"Eğer insan bir çiçeği seviyorsa ve milyonlarca yıldızın üzerinde bu çiçekten yalnızca bir tanecik varsa, yıldızlara uzaktan bakmak bile bu insani mutlu etmeye yeter. Çünkü insan kendi kendine 'işte benim çiçeğim oralarda bir yerde' diyebilir."

"Eğer büyüklere, "Güzel bir ev gördüm, kırmızı tuğlalı: pencerelerinden sardunyalar sarkıyor, damında ise kumrular var," derseniz, nasıl bir evden söz etmekte olduğunuzu bir türlü anlayamazlar. Ne zaman ki onlara, "yüz milyonluk bir ev gördüm," dersiniz, işte o zaman size, "oo, ne kadar güzel bir evmiş!" derler gözlerini koca koca açıp."

"Sen de kendi kendini yargılarsın, diye karşılık verdi kral. En zoru da budur. İnsanin kendini yargılaması başkasını yargılamasından daha zordur. İyi yargılamayı başarırsan, gerçek bilge olduğunu kanıtlamış olursun."

"İnsanların arasında da yalnız kalır insan."

"..Güzelsiniz ama boşsunuz, diye ekledi. Kimse sizin için canını vermez. Buradan geçen herhangi bir yolcu benim gülümün size benzediğini sansa bile, o tek başına topunuzdan önemlidir. Çünkü üstünü fanusla örttüğüm odur, rüzgardan koruduğum odur, kelebek olsunlar diye bıraktığımız birkaç tanenin dışında bütün tırtılları uğruna öldürdüğüm odur. Yakınmasına, böbürlenmesine, hatta susmasına kulak verdiğim odur. Çünkü benim gülümdür o.."

" Senin oradaki insanlar, dedi Küçük Prens, bir bahçenin içinde binlerce gül yetiştiriyorlar ama yine de aradıklarını bulamıyorlar. Aslında aradıkları tek bir gülde, ya da bir damla suda bulunabilir. Ama kördür gözler. İnsan ancak yüreğiyle baktığı zaman gerçekleri görebilir."
Başa dön
maya
forum mng.

MesajTarih: Çrş Nis 04, 2007 3:35 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Julius Caesar (kitap)

William Shakespeare'in, konularını Eski Yunan ve Roma tarihinden alan oyunlarından en ünlüsüdür.Oyunda dürüst ve erdemli bir kişiliği olan Brutus, Jül Sezar'ın kendisini Roma imparatoru ilan etmesini önlemek amacıyla, arkadaşlarıyla birlik olup çok sevdiği Jül Sezar'ı özgürlük adına öldürür. Ama bunun cumhuriyetin yok olmasını önleyememesi üzerine de kendi canına kıyar.

caesar: korkaklar, ölmeden önce defalarca ölür; cesur insan ölümü bir kere tadar...
Başa dön
maya
forum mng.

MesajTarih: Çrş Nis 04, 2007 3:36 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ölüler Kitabı

Ölüler kitabı; Eski Mısırda merhumların mezarlarına bırakılan, papirüslere yazılmış, dua ve sihirler kitabıdır. İlk bulunanı 453 babdır. daha sonraları 165 bab'a kotlanmışları çeşitli mezar kazılarında bulunmuştur.

“Hiç kimseye kötülük etmedim.
Yakınlarımı bahtsızlığa sürüklemedim.
Gerçek evinde alçaklık etmedim.
Kimseyi gücünün dışında çalıştırmadım.
Benim yüzümden kimse korku duymadı,
yoksulluk ve acı çekmedi, bahtsız olmadı. Tanrıların kötü gördükleri şeyleri hiç bir
zaman yapmadım.
Kölelere kötü muamele etmedim ve ettirmedim. Kimseyi aç bırakmadım.
Kimseye göz yaşı döktürmedim.
Kimseyi öldürmedim ve kimsenin
kahpece öldürülmesini emretmedim.
Kimseye yalan söylemedim. Hiç bir utandırıcı davranışta bulunmadım.
Zina etmedim. Yiyecekleri pahalı ve eksik satmadım. Terazinin dirhemi üzerine hiç bir
zaman elimi bastırmadım. Teraziyle tartarken hiç bir zaman hile yapmadım.
Süt çocuklarının ağızlarından sütü uzaklaştırmadım. Hayvanları çalmadım.
Tanrının kuşlarını avlamadım.
Ölmüş balığı tutmadım. Hiç bir arkın suyunu başka yöne çevirmedim.
Ben temizim, temizim, temizim...”

190. babında şöyle der

"bu kitap, tanrısallaşmış ruhun, ra' nın bağrındaki mükemmelleşmesini konu alır ve onu osiris nezninde yüceltir, amenti' nin efendisi nezninde güçlü kılar ve tanrıların hiyerarşisinde saygıya layık kılar. bu kitap, douat' ın esrarlı yerlerinin sırlarını açıklar, alt dünyanın sırlarına inisiye olmak için bir rehber görevi görür... bu kitabı okurken sana ve rahip kher-heb' e yakın olanlardan başka, hiç bir insan varlığının seni görmesine izin verme... içine yıldızlı dokumalar gerilmiş bir odaya kapan. o zaman bu metinlerin, kendi için okunacağı her ölünün ruhu yaşayanlar arasında, parlak gün ışığı içinde dolaşabilecek; tanrılar arasında güçlü olacak... ve tanrılar onu yokladıktan sonra, ölüyü eşitleri olarak tanıyacaklar... gerçekte bu kitap çok gizli ve çok derin bir sırdır"
Başa dön
maya
forum mng.

MesajTarih: Çrş Nis 04, 2007 3:38 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Savaş Sanatı

Savaş Sanatı (M.Ö. 6. yy) - Sun Tzu

En büyük ustalık zayıf ve beceriksiz gözükmektir. - Sf:27

İyi savaşçılar düşmanın ayağına gitmezler, düşmanın kendi ayaklarına gelmesini sağlarlar. - Sf:31

Kendini ve düşmanını iyi tanıyorsan zafer senin için asla tehlikede değildir. - Sf:34

Askerlerine kendi çocukların gibi bak, o zaman senin uğruna ölüme seve seve atılacaklardır. - Sf:34

İnsanların içindeki kötülük tohumlarını doğruluğa, talihsizliği kazanma hırsına dönüştürmek dünyanın en zor işidir. - Sf:61

Savaşma arzusu kuvvetli düşmana saldırma. - Sf 63

Bir komutanın yapacağı beş hata felaket getirebilir:

Dikkatsiz cesaret, yok olmaya götürür.

Korkaklık, düşmana esir etmeye götürür.

Acelecilik, hakaretlerle kışkırtılabilir.

Şeref düşkünlüğü, utanmaya götürür.

Adamlarına aşırı düşkünlük, endişe ve tereddüte götürür. - Sf:65

Belirgin bir anlaşmayla gelmeyen barış önerisi tuzak belirtisidir. - Sf:68

Askerlerini kaçışın olanaksız olduğu noktalara sür ki, ölesiye savaşsınlar. Ölümle karşı karşıya olan bir askerin beceremeyeceği iş yoktur. Ölüm tehlikesi ile karşı karşıya olan askerler de subaylar da güçlerinin zirvesine çıkarlar. - Sf:76

Askerlerine planı değil görevi söyle. - Sf:79

İnsan doğası gereği zora düşmedikçe yeteneklerini sonuna kadar kullanmaz. - Sf:79
Başa dön
maya
forum mng.

MesajTarih: Çrş Nis 04, 2007 3:39 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sefiller

Victor Hugo'nun 1862 yılında yazmış olduğu romanı. Orijinal adı Les Miserables.

Ekmeksiz hürriyet, hürriyetsiz ekmek düşünülemez...

İhtiyaçları aşırı fazlalaşan insanlar kendi öz kaynaklarının sınırlarını zorlamaya itilirler ve yollarına çıkan herhangi bir savunmasız kişiden bile irkilirler.

Bebeksiz bir kız çocuğu, hemen hemen çocuksuz bir kadın kadar mutsuz, çaresizdir.

Avrupa uygarlığında kölelik kalmadığı söylenir. Yanlış. Hala vardır kölelik; ama yalnız kadınları ezer artık; adı da fahişeliktir.

Yoksulluk ve aşırı cilveli olmak kötü yola eğilimi fazlalaştırır: Biri azarlar, diğeri şımartır.

Erdemli kalmak isteyenin, ellerine acımaması gerekir.

Namuslular da namussuzlar kadar cesur olmalı.

Şimdiki toplum içindeki sosyal hayat kötüdür.Fakat insan yaratılış olarak kötü değildir,kötülüğün kaynağı kanunlar ve adetlerdir.

Eğer günah ilahi sureti karartırsa, vicdan acı bir hoşnutsuzlukla ruhu huzursuz eder.
Başa dön
maya
forum mng.

MesajTarih: Çrş Nis 04, 2007 3:40 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Yaşama Uğraşı

Yazarı Cesare Pavese

İnsan bir kadını eninde sonunda başından atacağına göre,bunu bir an önce yapması daha iyidir." (sf:95)

Hiçbir kadın para için evlenmez; bütün kadınlar bir milyonerle evlenmeden önce, ona aşık olacak kadar kurnazdırlar. (sf:134)

...kadınların köklü ve kesin bir kayıtsızlıkları vardır şiire karşı. bu bakımdan "eylemci" insanlara benzerler-bütün kadınlar "eylemcidir" aslında. gençken, kurnazca bir nedenle şiire ilgi duyarmış gibi görünürler: şiir, kadınların gerçek saydıkları her şeyin kökünde yatan bir çoşkunluktan, bakhoş ayinlerine özgü bir coşkunluktan döğar. kadınlar, toy ve özentili oldukları zamanlarda bile, hayatla karşı karşıya geldikleri zaman içlerinde uyanan o gerçek ve etkin duyguyla başka bir duyguyu hıçbir zaman birbirine karıştırmazlar... " (sf:124)
Başa dön
maya
forum mng.

MesajTarih: Çrş Nis 04, 2007 3:42 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Yunus Emre (kitap)

Yunus Emre, Mustafa Necati Sepetçioğlu'nun yazdığı bir oyundur.

Yaradılıştan gelirim, yaradılışa giderim. Yolum bir ince uzun, zahmetlice yoldur. Dar yollardan yürürüm. Durağım dost gönülleridir. (s. 13)

...düşündüm ki yalnızlık.. yoktur. Yüreğin varsa, yalnız değilsin. Gönlün varsa.. seni yalnız bırakmaz.. hele aklın..? Aklın varsa zaten başına bela olur, istesen de yalnız kalamazsın.. istesen de. (s. 1Cool

Durmak mı? Beklemek mi? Dünyanın dönüşü duruyor mu ki? Zaman beklemiyor kimseyi! Ben zamanın bir parçasıyım yeni anladım bunu, adına Yunus diyorsunuz siz! (s. 22)

...bir yumağın çözülüşü bir başka insanın sardığı ipliklerin tekrarlanışı olur, senden önceki insanların yaptığını yapmak, söylediklerini söylemek? Evet böyle.. tekrarlamak gerilemek olur tabii, insan ilerlemek için yaratılmış, gerilemek için yaratılmamış ki. (s. 37)

Düşünmekten mi korkuyorsun? Korkular bizim gerçek ölümlerimizdir. Tutsaklıklarımızdır.. köleliklerimizdir; korkular, ömrümüzün zindanlarıdır. Ancak düşünen insan korkmaz, düşünebilen insan korkmaz.. bir tek o hürdür çünkü. (s. 40)

Beni bana başkası anlatacaksa ben neden yaratıldım öyleyse? Beni ben bilmiyorsam başkalarının öğrettiği benin tutsağı olmuş olmam mı? Hani benim hürriyetim.. o nerde? Yaratılırken bana bağışlanmış olan, benim onsuz onun bensiz olamayacağı.. hürriyet..? O da mı boş laf? (s. 62)

kaynak: Mustafa Necati Sepetçioğlu, Yunus Emre, İrfan Yayımcılık, 2004
Başa dön
maya
forum mng.

MesajTarih: Çrş Nis 04, 2007 3:42 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ah mine'l-Aşk

Yazarı İskender Pala

Aşk öyle bir denizdir ki dibi bulunmaz; öyle bir sırdır ki, her gönül kaldırmaz, ehli olmayanlara anlatılmaz. - Sf:337
Başa dön
maya
forum mng.

MesajTarih: Çrş Nis 04, 2007 3:43 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Âyine

Âyine - İskender Pala

Aşk hayattır ve aşkı olmayan insan bulamaz asla yolunu. - Sf:15

Ne din ne de yasalar yasaklamıştır aşkı. - Sf:25
Başa dön
maya
forum mng.

MesajTarih: Çrş Nis 04, 2007 3:44 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Kırk Güzeller Çeşmesi

İskender Pala

Biyolojik savaşlarda ölmez bir çocuk, asıl sevgisiz kalınca ölür. Ve "Git başımdan çocuk!"tan sonra binip giderler uçan halılarına çocuklar. - Sf:65

O vermek istemeseydi istemeyi vermezdi bize; O sevmemizi istemeseydi sevmeyi istetmezdi bize. - Sf:47

Sevdir bize hep sevdiklerini. Yerdir bize hep yerdiklerini. Yâr et bize erdirdiklerini. - Sf:46

Ne bitmez arzularımız vardır bizim, ne doymaz isteklerimiz. Her vardığı durakta bir sonraki durağı özleyerek geçen fâni bir ömür. - Sf: 40

Bir kadın mutlu ise elbet mutludur erkek de. - Sf:23

Arayışta olmak, bulduğunu sanmaktan yeğdir. - Sf:17
Başa dön
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SUDEYA SPA WELLNESS TURIZM FORUMU Forum Ana Sayfa -> Kültür - sanat türk ve dünya edebiyatı hakkında Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız